Új helyre költözött a Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

3100.hu Fotó: A Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ immáron a Klapka György tér 4. szám alatt érhető el

Öt év után elköltözött Fő téri irodájából a Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ, mely február elseje óta a Klapka György tér 4. szám alatt elérhető. Vadasi Zsuzsanna, a központ vezetője portálunknak elmondta: a költözés körülbelül tíz napig tartott, a berendezkedés még jelenleg is zajlik, de már fogadják az ügyfeleket.

Az új helyre két szervezettel közösen költöztek: a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvánnyal, illetve a Salgótarjáni Civil Kerekasztallal. Mivel a központ egy nagyobb alapterületű irodát kapott, létre tudtak hozni egy tanácsadói helyiséget. Kialakítottak továbbá egy közösségi teret is, melyet a városi civil szervezetek a jövőben díjmentesen használhatnak például rendezvények, konferenciák vagy képzések megtartására, amennyiben ezt a járványhelyzet megengedi – emelte ki a központ vezetője.

Vadasi Zsuzsanna kifejtette: a Civil Központ 2012 óta működik a Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány fenntartásában, tevékenységi körüket a civil törvény határozza meg. Többek között információ-szolgáltatással, tanácsadással, valamint infrastruktúra biztosításával várják a hozzájuk forduló szervezeteket. Az érintettek minden olyan témában kereshetik őket, amely a civil szervezetek működéséhez, működtetéséhez kapcsolódik. Elsősorban jogi, pénzügyi, pályázatírással és önkéntességgel kapcsolatos tanácsadásokat tartanak, de további – akár mindennapos – problémákra is igyekeznek megoldást találni – hangsúlyozta.

 

3100.hu Fotó: A Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ immáron a Klapka György tér 4. szám alatt érhető el