Új elismerést alapított a megyei bányász szakszervezet, első ízben Fekete Zsolt vehette át

Szent Borbála, a bányászok védőszentjének napjához kapcsolódóan rendezett ünnepséget Salgótarjánban a Nógrád Megyei Bányász Szakszervezet, ahol elismerést vehetett át Salgótarján polgármestere is.

A zenés produkciókkal és versekkel színesített találkozón Dobor István szakszervezeti elnök elmondta, hogy a szeptemberi bányásznap mellett hagyományosan a Borbála napi ünnepség ad alkalmat a találkozásra, az emlékezésre és a szervezet éves munkájának értékelésére. Rendszerint ilyenkor adják át az egyesület jubileumi díjait azoknak, akik már ötven, hatvan vagy hetven éve tagjai a közösségnek.

Az idei rendezvényen egy új oklevet is avattak, amellyel a korábban bányamentőként dolgozók munkáját ismerik el. Az alapszervezet úgy döntött, hogy az új díjat első ízben Fekete Zsoltnak, Salgótarján polgármesterének adományozza, aki korábban bányamentőként is dolgozott – közölte a város önkormányzata.

 

Kiemelt fotó: Fekete Zsolt polgármester a Modern Városok Program megállapodását ismertető keddi sajtótájékoztatón (Forrás: Fekete Zsolt | Facebook)