Új aszfaltréteget terítenek a Karancs-völgybe vezető út salgótarjáni szakaszán

A munkálatok előkészítése már jó néhány nappal ezelőtt megkezdődött, elsőként a kátyúkat szüntették meg és szintbe hozták az útfelületet. Hétfőn a Karancs-völgye irányába vezető sávra már rákerült az új aszfaltréteg.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a Karancs-völgyének településein mintegy 11 ezer ember él, közülük a legtöbben Salgótarján irányába utaznak munka, ügyintézés vagy bevásárlás esetén. Több ezer autós mindennapjait könnyíti meg ez az útfelújítás. Erre a legjobb példa, hogy a rendszeresen itt közlekedők az út állapota miatt már jó ideje középre húzódva közlekedtek az emelkedőn Salgótarjánból kifelé tartva.

A 2206-os út ezen szakaszának összes forgalma a Magyar Közút Nonprofit Zrt. adatai (Az országos közutak 2016. évre vonatkozó keresztmetszeti forgalma) szerint 4140 jármű naponta, a kapacitáskihasználtság 34 százalék. Ez az arány nem tűnik soknak, ugyanakkor ettől forgalmasabb négy számjegyű út viszonylag kevés van Nógrád megye keleti részében.

Ezt meghaladó terhelést a például a 2408-as út Pásztón átvezető szakaszán, vagy éppen a 21-es útról (Sulyom-hegytől) Nagybátonyba vezető úton regisztrált a Magyar Közút. Ettől kevesebb jármű közlekedik például a Pintértelep és a városközpont közötti bevezető úton is.