Ügyvédi visszaélés és hamis tanúzás miatt nyomoz a Szécsényi Rendőrkapitányság

Többrendbeli hamis tanúzás és ügyvédi visszaélés megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 44 éves férfi ellen, aki több személyt is rábírt, hogy változtassák meg vallomásukat – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A férfi tavaly januárban, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon két folyamatban lévő büntetőeljárásban jogi képviselőként vett részt. Ennek során az ügyekben szereplő személyekkel, esetenként azok hozzátartozóival egyeztetve, az ő közbenjárásukkal több embert is rábírtak, hogy terhelő vallomásaikat megváltoztassák – egyiküket a gyanú szerintn a férfi ennek érdekében le is fizette. A 44 éves terhelt egy alkalommal, egy másik jogi képviselővel közösen, rávette a sértettet vallomása visszavonására, illetve a férfi egy hamis vallomást is készített, amely alapján az egyik közjegyzői irodában ugyancsak hamis közokirat készült.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága, a Szécsényi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség Kiberbűnözés Elleni Főosztálya szerda reggel közös akcióban, Salgótarjánban és Karancslapujtőn összesen hét ingatlanban tartott házkutatást, köztük két ügyvédi és egy közjegyzői irodában. Ennek során hat főt állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként, a 44 éves férfit és egy társát őrizetbe vették. Az egyik férfi lakásán drogot is találtak, így ellene kábítószer birtoklása miatt is eljárást indítottak.

 

Forrás: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság / Kiemelt fotónk illusztráció!