Úgy tűnik Nógrád megyében is túl a csúcson az influenzajárvány

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint még tart az országos influenzajárvány, de a múlt héten mindenhol csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága a megelőző héthez viszonyítva. Az ilyen betegek lakosságaránya Vas, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben a legmagasabb.

Megyénk területén az ország átlaghoz képest lassabb felfutást mutatott az influenzajárvány görbéje, de már Nógrádban is csökken a betegek száma. A Nógrád Megyei Kormányhivatal közölte: az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseire alapozott becslés szerint a múlt héten 848 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a megyében.

Bár számuk az előző heti adatokhoz képest közel ötödével csökkent, Nógrád megyében az influenza aktivitás még magasnak tekinthető, jóval a járványküszöbnek tekintett érték feletti.

A megyén belüli területi különbségek továbbra is fennállnak. Nyugat-Nógrádban a legfiatalabbaktól a legidősebbekig, a lakosság valamennyi korcsoportjában számottevően jelen van az influenza. Kelet-Nógrádban a leginkább érintettek a 14 év alatti gyermekek és 25-34 év közötti felnőttek – közölte a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)