Tűz volt a Kohász Művelődési Központban

A kazánház és annak tetőszerkezete teljesen megsemmisült a tűzben, a művelődési központ bal szárnyában kialakított emeleti apartmanból pedig egy személyt kórházba kellett szállítani – közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szombaton hajnali három óra előtt néhány perccel érkezett a bejelentés a Salgó úti épületben keletkezett tűzről. A helyszínre nagy erőkkel vonultak a salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, illetve a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

A tűzoltók kiérkezésekor a művelődési központot a kazánházzal összekötő folyosó, illetve a kazánház és annak tetőszerkezete állt lángokban, mintegy huszonöt négyzetméternyi területen. A kazánhelyiségben egy gázkazán, illetve az ott tárolt berendezési tárgyak égtek.

A tűzoltók több vízsugárral, több irányból támadva, megfeszített munkával fékezték meg a lángokat, hatékony beavatkozásuk eredményeképpen sikerült megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen a művelődési központ további helyiségeire. Oltás közben öt propánbutángáz-palackot is kihoztak az épületből. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Egy embert kórházba kellett szállítani

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a bejelentést követően a Salgótarjáni Rendőrkapitányság járőrei azonnal a helyszínre vonultak, ahol a bejelentő felhívta figyelmüket arra, hogy egy idős személy bent tartózkodik az épületben található lakásban. Mivel a kazánház egyre erősebben égett, ezért a rendőrök berúgták a bejárati ajtót, a bent gomolygó füstben megkeresték az egyik emeleti szobában tartózkodó férfit, majd kihozták őt az épületből. A 76 éves férfit a mentőszolgálat munkatársai füstmérgezés gyanújával kórházba szállították.

 

3100.hu Fotó: A tűzzel érintett épületrész, mely a bal szárny mögött található