Továbbra is fontos a maszkviselésre vonatkozó szabályok betartása

(Fotó: Nógrád Megyei Kormányhivatal)

Balassagyarmati rendőrökhöz csatlakozott hétfőn délután dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője. A Nógrád Megyei Védelmi Bizottság elnökségét is ellátó kormánymegbízott a maszkviselésre vonatkozó szabályok betartásáról és betartatásáról tájékozódott az Ipoly-parti város bevásárlóközpontjában tartott ellenőrzésen – közölte a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folyamatosan ellenőrzik a megye területén a maszkviselésre vonatkozó szabályok betartását többek között tömegközlekedési járműveken és állomásokon, bevásárlóközpontokban és boltokban egyaránt. Dr. Szabó Sándor az ellenőrzés alkalmával kiemelte: az egészségügyi dolgozókon túl az élet számos más területén, sokaknak szükséges helytállniuk a lakosság, mindannyiunk érdekében. Kiemelte: közéjük tartoznak a rendőrök is. Szolgálatukért az ellenőrzést végző két egyenruhásnak, valamint dr. Somssich Gabriella megyei rendőr-főkapitánynak és Belovai Róbert balassagyarmati rendőrkapitánynak, továbbá rajtuk keresztül a megyében dolgozó minden kollégájuknak köszönetet mondott.

A szerdától életbe lépő szigorítások is mutatják, hogy a koronavírus-járvány terjedését a maszk viselésére vonatkozó szabályok önmagukban már nem lassítják eléggé, ugyanakkor az orrot és szájat eltakaró szájmaszkok viselése továbbra is alapszabály bizonyos élethelyzetekben. A balassagyarmati ellenőrzés alkalmával a bevásárlóközpontban egyetlen személyt volt szükséges figyelmeztetni a maszk helyes viselésére – közölte a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

 

(Fotók: Nógrád Megyei Kormányhivatal)