Továbbra is a szezonális termékek árusítóira fókuszálnak Nógrádban a revizorok

Ezen a héten is az adventi időszakhoz és a karácsonyhoz kapcsolódó termékeket árusítókat ellenőrzik a revizorok Nógrádban. A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársainak megjelenésére elsősorban a vásárokon, piaci kitelepüléseken szezonális árukat, így fenyőfát, szaloncukrot, édességet, játékot, hal- és húsárut értékesítők számíthatnak.

Hétfőn Salgótarjánban és környékén, kedden Balassagyarmaton és a város térségében, míg szerdán Pásztó városában és környékén lehet kiemelten számítani az ellenőrök megjelenésére. Csütörtökön Szécsényben és térségében, pénteken Bátonyterenyén és környékén, szombaton pedig újfent a megyeszékhelyre és térségére tervez kiemelt ellenőrzéseket a NAV.

Az ellenőrzések során elsősorban az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják majd. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Ugyanakkor azt is hozzáteszik, hogy az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: Pixabay)