Tovább emelkedett az influenzások száma Nógrádban

Az előző héten tovább emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma megyénkben. Majdnem másfélszer annyi beteget regisztráltak a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok, mint a megelőző hét napon.

Nógrádban mintegy 850 beteg jelent meg orvosánál a múlt héten influenzaszerű tünetekkel – derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kórházhigiénés és Járványügyi Felügyeleti Főosztályának legfrissebb összefoglalójából.

Ezzel együtt a nógrádi lakosságon belül a megbetegedettek aránya továbbra is jóval az országos átlag alatti, a megyei megbetegedési arány a járvánnyal jelenleg leginkább érintett Fejér megyei érték harmada. Országos összevetésben nem nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma.

A megbetegedettek lakosságon belüli aránya Nógrádban ugyanakkor a járványküszöbnek tekintett érték jóval több mint duplája.

Emiatt továbbra is teljes látogatási tilalom van érvényben a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban és a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházban is. A pásztói Margit Kórházban továbbra sincs látogatási tilalom.