Tovább emelkedett az influenzások száma Nógrádban

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján becsült adatok szerint a múlt héten 800 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a megyében – közölte a 3100.hu-val a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

Számuk harmadával emelkedett az előző héthez képest, ami jóval markánsabb az országos tendenciánál. A betegek megyei lakosságaránya ugyanakkor még csak most érte el az országos átlagot, miután az előző hetekben Nógrádban kevésbé volt jelen az influenzajárvány.

Nógrád megyében az influenza aktivitás továbbra is magasnak tekinthető, jóval a járványküszöbnek tekintett érték feletti, ugyanakkor a területi különbségek továbbra is markánsan fennállnak.

Nyugat-Nógrádban a legfiatalabbaktól a legidősebbekig, a lakosság valamennyi korcsoportjában markánsan jelen van az influenza. Kelet-Nógrádban a leginkább érintettek a 10-14 éves gyermekek, a 15-24 éves fiatalok, továbbá a 25-59 év közötti felnőttek.

A szerda esti adatok alapján Nógrád megye egészségügyi intézményei közül a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban az intézmény minden osztályát érintő látogatási tilalom van érvényben. A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházban négy osztályt és egy részleget érintő, részleges látogatási van érvényben. A korlátozások mindkét intézményben visszavonásig érvényesek.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Archív fotó: MTI/Honéczy Barnabás)