Tovább emelkedett az influenzások száma Nógrád megyében is

Tovább terjed az influenza az országban; a múlt héten az előző hetinél 16,3 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte szerdai jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A kormányhivatal tájékoztatása szerint Nógrád megyében ettől markánsabban, több mint másfélszeresére emelkedett a rendelőket felkeresők száma.

Mivel az előző hetekben területünkön kevésbé volt jelen a vírus, a betegek nógrádi lakosságaránya még most sem éri el az országos átlagot. Megyénkben az influenza aktivitás tehát továbbra is magasnak tekinthető, a járványküszöbnek tekintett érték feletti, de – az előző hetekhez hasonlóan – vannak markáns területi különbségek.

Kelet-Nógrádban kevesebb, Nyugat-Nógrádban továbbra is jóval több a beteg. A leginkább érintettek jelenleg Nyugat-Nógrádban a 14 év alatti gyermekek, a 15-24 éves fiatalok és a 25-34 év közötti felnőttek; Kelet-Nógrádban pedig a 10-14 éves gyermekek, továbbá a 25-59 év közötti felnőttek – közölte a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

Az influenzajárvány miatt a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban továbbra is a kórház egész területére vonatkozó látogatási tilalom van érvényben.