Tovább emelkedett az influenzások száma, csütörtöktől látogatási tilalmat rendelnek el a salgótarjáni kórházban

A Nógrád Megyei Kormányhivatal adatai szerint, az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján a múlt héten közel négyszáz beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a megyében.

Számuk az előző héthez képest másfélszeresére növekedett, így a betegek lakosságaránya már megyénkben is a járványküszöb fölé emelkedett.

Vannak azonban markáns területi különbségek: Kelet-Nógrádban kevesebb, Nyugat-Nógrádban továbbra is jóval több a beteg. A leginkább érintettek jelenleg a 14 év alatti gyermekek és a 15-24 éves fiatalok, továbbá Nyugat-Nógrádban a 25-34 év közötti felnőttek is. Országos átlagban a nógráditól erősebben van jelen az influenza, a betegek lakosságaránya 11 megyében és Budapesten is meghaladja a nógrádi értéket.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal azt is jelezte: az influenzajárványra tekintettel a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban csütörtöktől (2020. február 6-tól) kezdődően a kórház egész területére vonatkozó látogatási tilalmat rendelt el az egészségügyi intézmény vezetése. A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Archív fotó: MTI/Honéczy Barnabás)