Tovább csökkent a közlekedési balesetek száma Nógrád megyében

Közel harmadával kevesebb baleset történt Nógrád megye útjain 2021 első negyedévében, mint a tavalyi esztendő azonos időszakában – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataiból.

Szűkebb régiónkban 44 közúti baleset következett be a vizsgált időszakban, a visszaesés mértéke pedig a legnagyobb volt a főváros és a megyék körében. Bár a csökkenéshez hozzájárultak a járvány miatti korlátozó intézkedések is, azonban nem csak a vírus által már érintett 2020-hoz, de 2019-hez képest is ötödével kevesebb baleset történt. Az idei esztendő első három hónapjában 10 baleset végződött súlyos, 33 könnyű sérüléssel, egy halálos kimenetelű baleset mellett.

Csupán két incidensnél, azaz az esetek kevesebb, mint öt százalékánál mutattak ki alkoholos befolyásoltságot a sofőrnél, ez az arányszám Hajdú-Bihar mellett Nógrád megyében volt a legkisebb. Ahogy a balesetek, úgy a sérültek száma is jelentősen, mintegy 40 százalékkal, 54 főre csökkent. Az incidensek nagy része, több mint 90 százaléka a sofőrök hibájából következett be: az esetek harmadánál a túl nagy sebesség, míg mintegy hatodánál az elsőbbségadás elmulasztása okozta a bajt.

 

Kiemelt archív fotó: Kisbusz és személyautó ütközött Etes és Ságújfalu között 2021. július 12-én (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)