Több százezer forinttal vert át egy idős nőt egy salgótarjáni férfi

A Salgótarjáni Járásbíróság tárgyalás mellőzésével másfél év – végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki egy 25 éves salgótarjáni férfival szemben csalás bűntette miatt – közölte a Balassagyarmati Törvényszék Sajtóosztálya.

A vádlott háztartási árucikkek házaló kereskedelmével foglalkozott, ennek során, 2019 áprilisában felkeresett egy 88 éves salgótarjáni nőt, aki idős kora miatt szellemi leépülésben szenvedett. A férfi ezt kihasználva elhitette a nővel, hogy az általa árult paplan garnitúra gyógyhatású, így a valójában 18 ezer forintot érő terméket 79 ezer forintért kínálta fel az idős sértettnek, aki végül meg is vette azt. A vádlott ezután többször is visszatért az asszonyhoz, aki a folyamatos megtévesztés eredményeként összesen hat darab paplan garnitúrát vásárolt meg a valóstól eltérő, aránytalanul magas értéken. A férfi azt is elérte, hogy a sértett a bankszámláiról, valamint hitelkerete terhére készpénzt vegyen fel, ennek érdekében saját maga szállította a nőt egy salgótarjáni bankfiókhoz.

A büntetett előéletű vádlott összesen 366 ezer forintos kárt okozott a sértettnek. A bíróság a szabadságvesztés kiszabásán túl egy év időtartamra eltiltotta a férfit a közúti járművezetéstől, valamint kártérítés megfizetésére is kötelezte. A döntés nem emelkedett jogerőre, ugyanis a vádlott és védője tárgyalás tartását kérték.

 

Kiemelt fotónk illusztráció!