Több sofőrt is átvert egy mátraverebélyi férfi

Üzletszerűen elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 43 éves mátraverebélyi lakos ellen, aki pár nap alatt több sofőrt is átvert – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozás adatai alapján a férfi április 26. és 29. között Bátonyterenye, Tar, Sámsonháza, Nagykeresztúr és Mátraverebély-Szentkút belterületén hét személygépkocsit állított meg. A gyanúsított az autók sofőrjeinek azt hazudta, hogy járművük menet közben egy kavicsot vert fel a szélvédőre, amely megrongálódott. A férfi erre hivatkozva csalt ki, illetve próbált meg kicsalni pénzt a járművezetőktől, akik közül végül hárman, összesen 28 ezer forintot adtak át neki.

A bátonyterenyei nyomozók azonosították a mátraverebélyi lakost, május 7-én pedig elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A hatóság munkatársai most azt vizsgálják, hogy a férfi összefüggésbe hozható-e további, hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével. 

Az ügy kapcsán a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívta a figyelmet: anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén semmilyen esetben sem szabad fizetni, bármilyen indokra is hivatkozik a másik fél.

Amennyiben ilyen, anyagi kárral járó baleset történik, és a gépjármű vezetője elismeri a felelősségét, az érintett felek egy kárbejelentő lapot töltenek ki, a továbbiakban a kár rendezése pedig a biztosító hatáskörébe tartozik. Amennyiben valaki gyanús körülményeket észlel, értesítse a rendőrséget a 112-es központi segélyhívó számon – tették hozzá.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)