Több mint ezer település vett részt a Cselekvő közösségek programban

Egyedülálló eredmény, hogy több mint ezer település vett részt az aktív közösségi szerepvállalást ösztönző Cselekvő közösségek programban – ismertette a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Bereczki Ibolya elmondta: a hároméves országos programsorozat képzéseinek 950 részvevője volt és több mint 400 településsel jelenleg is rendszeres kapcsolatban állnak. Mentorhálózatot hoztak létre, a résztvevő hetven közösségfejlesztő feladata a helyi közösségeket szervező emberek megtalálása és segítése volt.

Az ország 17 megyéjében 25 mintaprojekt zajlott, amelyek során a helyi közösségek szervezői programokat találtak ki és valósítottak meg. Salgótarjánban például egy szürke aluljárót festették ki közösségi együttműködéssel, Varsányban pedig saját szokásaikat elevenítették fel – sorolta Bereczki Ibolya.

A programon a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Nemzeti Művelődési Intézet és az Országos Széchényi Könyvtár dolgozott együtt.

 

Forrás: MTI / 3100.hu archív fotó: A postai aluljáróban kialakított szabadtéri fotókiállítás megnyitója 2018 júlisában