Több mint egymillió forint gyűlt össze a SalGO jótékonysági akadályfutó versenyen

SalGO Charity Run jótékonysági akadályfutó verseny, 2020. szeptember 5. (Fotó: Komka Péter)

Szombaton rendezték a SalGO Charity Run jótékonysági akadályfutó versenyt Salgótarján környékén. Az eseményen összesen félezren vettek részt, 188-an pedig versenybe is szálltak. Előzetesen több mint 200 jelentkezőt regisztráltak a megmérettetésre, azonban a koronavírus-járvány miatt végül nem mindenki tudott részt venni.

A szervezők minden évben támogatnak egy-egy jó ügyet, idén a nevezésből befolyt teljes összeget az Abigél Közhasznú Egyesület kapja. Ők a Salgótarjánban és környékén autizmussal élő gyermekek és felnőttek életkörülményeit szeretnék javítani.

Bulyokvszky Veronika, a Palóc Roham szervezőcsapatának tagja a 3100.hu-nak elmondta: összesen 1 millió 230 ezer forint gyűlt össze, ekkorra összegre még ők sem számítottak. A rendezvény minden költségét fedezték a pályázati és partneri támogatások, így a nevezési díjakból származó bevételt egy az egyben “továbbítják” a kedvezményezett szervezetnek.

A 13 kilométeres pályát leggyorsabban Tóth Ádám OCR-versenyző teljesítette: ő kevesebb, mint másfél óra alatt ért célba. A SalGO Wheelchair Charity Race keretében kerekesszékes versenyt is tartottak, melyen a 12 induló mellett Kanyó Zsolt gerelyhajító paralimpikon is részt vett.

Fotógalériánkat – Komka Péter fotóriporter jóvoltából – alább lehet megtekinteni.

 

Kiemelt fotó: Résztvevő a SalGO Charity Run jótékonysági akadályfutó versenyen 2020. szeptember 5-én, Salgótarján környékén (Fotó: Komka Péter)