Több mint egy hétig nem közlekednek a vonatok Somoskőújfalu és Hatvan között

Többek között másfél kilométernyi sínt cserélnek le, de nagygépes vágányszabályozás is lesz a 81-es számú vonalon Hatvan és Somoskőújfalu között. A munkavégzés miatt vágányzár lesz érvényben, a szerelvények helyett vonatpótló autóbuszok közlekednek majd a teljes vonalon 2018. április 7-től 15-ig.

A 3100.hu megkeresésére a MÁV közölte: a vágányzár ideje alatt 25 kilométer hosszan nagygépes vágányszabályozást, számos váltó szabályozását, 15 darab 120 méter hosszú sín cseréjét, egy útátjáró átépítését, illetve további kiegészítő munkákat végez majd a vasúttársaság pályafenntartási szolgálata. Mindemellett fakivágási, tetőjavítási, kerítés- és ereszcsatorna-javítási és egyéb épület-karbantartási munkálatokat végeznek el, de több helyen megszüntetik a botlásveszélyt is. Tar megálló- és rakodóhelyen a már használaton kívüli raktárépületet is elbontják.

Korábban arról szóltak a városi hírek, hogy idén megújulnak majd a salgótarjáni vasúti átjárók és aluljárók. Erre vonatkozó kérdésünkre a vasúttársaság jelezte, hogy a Salgótarján területén található útátjárók műszaki állapotát – figyelembe véve mind a vasúti, mind a közúti forgalom sajátosságait – folyamatosan ellenőrzik, a frekventált helyen lévő útátjárók felújítását középtávú terveikben szerepeltetik. Emlékeztettek arra is, hogy a Salgótarján belvárosában található megállóhelyen a peront a közelmúltban aszfaltozták, itt egyéb felújítási munkálatokat a jelenlegi vágányzári időszakban azonban nem terveznek.