Tízmilliókat szerzett csalással egy kálló férfi és társa

Üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntett és más bűncselekmények ügyében folytat eljárást egy 62 éves kállói férfi és egy 58 éves kaposvári nő ellen a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség arról tájékoztatta a 3100.hu-t, hogy a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a két személy 2008-tól csalt ki pénzt magánszemélyektől. Különféle befektetési és pályázati lehetőségekre, projektfinanszírozásra, kedvező hitelekre, vagy vissza nem térítendő támogatások felvételének lehetőségére és ezek ügyintézői és egyéb költségeire hivatkoztak. A befektetések soha nem térültek meg, előfordult, hogy a tévedésben tartás érdekében a sértetteknek bankszámlanyitás miatt többször is külföldre kellett utaznia.

A kicsalt összegeket a mai napig nem fizették vissza, befektetést nem intéztek és úgy tűnik, ez soha nem állt szándékukban sem. Az eddigi nyomozás adatai alapján a kállói lakos és társa hét sértettnek összesen közel 145 millió forint kárt okozott.

A kállói férfit otthonában fogták el a rendőrök, az őrizetben lévő csalóval szemben indítványozták letartóztatását is. Társát nem kellett keresni, ő ugyanis jelenleg egy másik bűncselekmény elkövetése miatt börtönbüntetését tölti.