Tízforintos jeggyel látogathatják a nógrádiak szombaton az ipolytarnóci geológiai tanösvényt

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület (Fotó: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság)

Érdemes mihamarabb felkeresni a Nógrád megyében élő érdeklődőknek az Ipolytarnóci Ősmaradványok honlapját, mivel csak itt lehet regisztrálni a 2019. március 23-ra meghirdetett nyílt napra. A program célja, hogy a megyében élők megismerjék a világhírű őslábnyomos területet, a térség természetvédelmi értékeit és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság további ökoturisztikai kínálatát.

A programban geológiai tanösvény túrák, valamint Nemzeti Parki Termék Védjegyes termékek kóstolója és vására is szerepel, de a Novohrad-Nógrád Geopark értékeiről is számos információ elérhető lesz. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tájékoztatása szerint szombaton 10 órától minden órában előzetes regisztrációhoz kötött túravezetések várják az érdeklődőket, de felkereshető lesz a tanösvény hálózat és a miocén erdő is. A 4DX mozi, valamint a lombkorona tanösvény féláron látogatható aznap mindazon nógrádi lakosoknak, akik előzetesen megvásárolják jegyüket a programokra.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság arra is felhívja a figyelmet, hogy érdemes a programhoz letölteni a GUIDE@HAND BNPI ingyenes mobiltelefonos alkalmazást, amely révén megismerhető a helyszínen és a környéken is számos kevésbé ismert geológiai érdekesség, illetve 360 fokos képeken láthatják az érdeklődők a helyi adottságokat.

Az igazgatóság kiemeli, hogy a kedvezmények kizárólag a Nógrád megyében élők számára és előzetes online regisztrációval érhetőek el, a helyszínen kedvezményes jegy már nem vásárolható. A szervezők fenntartják a jogot a lakcím ellenőrzésére is.

 

Kiemelt fotó: Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület (Fotó: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság)