Tizenöt éves hagyomány az iparkamara karácsonyi kézműves vására

Mint 2004 óta minden év novemberének végén vagy decemberének elején, úgy idén is megrendezi hagyományos ünnepváró programját a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A szervezet salgótarjáni, Alkotmány úti székhelyén pénteken (2019. november 29-én) 10 és 18 óra között kézműves vállalkozók és népi iparművészek tartanak kézműves vásárt, de lesznek gyermek kézműves foglalkozások is.

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari tagozata által 2004-ben útjára indított program az előző években is mindig nagy sikert aratott, azokra az ország szinte minden részéből érkeztek a kézműves kiállítók. Ezúttal jó néhány évre visszatekintve a legbővebb kínálattal találkozhatnak majd az érdeklődők:

31 kiállító várja a vásárlókat, többeket alkotás közben is látni lehet majd.

Pénteken 10 és 18 óra között megtekinthetőek és megvásárolhatóak többek között méhészek, keramikusok, csuhéfonók, szőrme- és textilkészítők termékei, de várják az érdeklődőket a csont- és szarvékszerek, az üvegtermékek, a bőráruk, az édesipari termékek vagy éppen a házi finomságok mesterei is.

A programhoz pénteken Mesterségem címere címmel egész napos karácsonyi kézműves foglalkozássorozat is kapcsolódik, melynek menetrendje elérhető a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján, a kiállítók részletes listájával együtt.

 

3100.hu Fotók: Pillanatképek a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2018-as kézműves vásáráról