Tizennégy fiatallal kötött ösztöndíjszerződést Salgótarján önkormányzata

Az önkormányzat, a felsőfokú tanulmányaikat hallgató fiatalok, továbbá a végzettségük megszerzését követően őket szakmájukban foglalkoztatni kívánó salgótarjáni cégek és intézmények képviselői pénteken írták alá az ösztöndíj szerződéseket.

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere az eseményen emlékeztetett rá: 2017-től követik azt a gyakorlatot, hogy támogatnak minden jelentkezőt, aki rendelkezik munkaadói szándéknyilatkozattal a jövőre nézve.

Mert ez számunkra, Salgótarján számára rendkívül fontos. Ezek a kicsinek tűnő lépések biztosíthatják Salgótarján jövőjét. Három éve hangsúlyozom, hogy egyik legfontosabb alapelvem városvezetőként: fiatalok, fiatalok, fiatalok! – mondta Fekete Zsolt.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése 2013-ban alapította az “Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk!” ösztöndíjat. A program keretében az önkormányzat pénzbeli támogatást nyújt azon fiatalok számára, akik vállalják, hogy felsőfokú tanulmányaik befejezését követően salgótarjáni székhelyű, vagy telephelyű munkáltatóval foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesítenek . Az ösztöndíj pályázat útján nyerhető el, összege havonta 50 ezer forint (félévente 5 hónapra) a képzési- és kimeneti követelményekben meghatározott képzési időtartam alatt.

A polgármester hozzátette: az idősek tapasztalata és bölcsessége mellett szükség van a fiatalok szemléletére dinamizmusára, hiszen a fiataloktól jobban senki nem ismeri a jelenkorból a jövőbe vezető kihívásokat. Fekete Zsolt megfogalmazta azt is, tisztában van vele, hogy a fiatalok itt maradása a városvezetésen is múlik, azon, hogy milyen körülményeket, milyen várost építenek nekik. De azon is múlik, hogy a harmadik szerződő fél, a munkaadó mennyire becsüli majd meg őket – tette hozzá.

Ezúttal 14 fiatallal és jövőbeni salgótarjáni munkáltatóikkal kötött szerződést az önkormányzat. Az ösztöndíjasok között a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is több orvostanhallgató található.

 

Kiemelt fotó: A városvezetés, az ösztöndíjasok és majdani salgótarjáni foglalkoztatóik a szerződések aláírását követően (Forrás: Fekete Zsolt | Facebook)