Tizenhat és fél évesen Bajnokok Ligája kézilabda-mérkőzésen kaphat szerepet Hadfi Gréta

Akár az is előfordulhat, hogy az FTC-Rail Cargo Hungária női kézilabdacsapatának tartalékkapusa, a 2001-es születésű salgótarjáni Hadfi Gréta előbb lép pályára Bajnokok Ligája mérkőzésen, mint hazai első osztályú bajnokin. Arra nem sok esély van, hogy az igen fiatal salgótarjáni nevelésű sportolót hosszú percekig láthassuk majd a jelenlegi egyik legjobb magyar női kézilabdacsapat hálóőreként, de egy rövid “beugrás” néhány percre vagy egy-egy hétmétereshez simán összejöhet.

A csapat Bíró Blanka melletti másik állandó kapusa, Szikora Melinda a szombati Rosztov-Don elleni BL-negyeddöntő első percében sérült meg, jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag, hétfőn már meg is műtötték. Felépülése várhatóan hat hónapot vesz majd igénybe, így ideiglenesen Hadfi Gréta veszi át a helyét. A 17. évét idén betöltő salgótarjáni fiatal így a visszavágóra készülő keret tagja lett, csütörtök reggel ő is elutazott a zöld-fehér gárdával Oroszországba. A Fradi kétgólos hátrányból várja szombat délutáni rosztovi visszavágót, melyet a Sport1 TV élőben közvetít majd félórás felvezető után 15 órától.

A FTC-Rail Cargo Hungária felnőtt női kézilabdacsapatának harmadik számú kapusa, a most még mindösszesen 16 és fél éves salgótarjáni Hadfi Gréta így átmenetileg második számú kapussá lépett elő. Gréta tegnap megkeresésünkre elmondta: nagyon sajnálja csapattársa sérülését, ugyanakkor ha már így alakult, természetesen nagyon nagy megtiszteltetésnek érzi a lehetőséget, hogy a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében szereplő FTC keretében helyet kapott tartalékként. “Ha lehetőséget kapok, mindent meg fogok tenni a legjobb négy közé jutásért” – tette hozzá. Gréta szerény lány és megkeresésünkkor ki is emelte, hogy ez a helyzet nem az ő érdeme, hanem Szikora Melinda sajnálatos sérülése miatt állt elő. Mi azonban hozzátesszük: valakinek mindig ott kell állnia beugrásra készen a harmadik helyen is, azt pedig nem gondolnánk, hogy előtte 16 és fél évesen érdemtelenül nyílt volna ez a lehetőség a sajnálatos körülmények következtében.

A salgótarjáni nevelésű kézilabdakapus tavaly nyáron világbajnok lett Mauritiuson az U17-es strandkézilabda-válogatottal (ahol a torna legjobb kapusa lett), eredményei alapján megválasztották őt az 2017-es év legjobb ferencvárosi U18-as sportolójának is. Fiatal kora ellenére több hónapja a Fradi élvonalbeli együttesének – a mostani ellenfél edzőjének véleménye szerint Európa hat legjobb csapata egyikének – harmadik számú, tartalékkapusa.

 

Kiemelt fotó: Az FTC-Rail Cargo Hungária 2017/2018-as női kézilabdacsapata, Hadfi Gréta jobbról a második (Forrás: FTC)