Tizedik alkalommal csomagolták cipősdobozokba ajándékaikat a kormányhivatal munkatársai

Idén 111 gyermek karácsonyát teszi boldogabbá egy-egy "doboznyi szeretet" a kormányhivatal munkatársai jóvoltából (Fotó: Nógrád Megyei Kormányhivatal)

A Nógrád Megyei Kormányhivatal ez évben is megszervezte karácsonyi jótékonysági akcióját, amelynek keretén belül hátrányos helyzetű gyermekeket ajándékoztak meg “egy doboznyi szeretettel”.

A cipősdobozos ajándékozás jubilált: a kormányhivatal – és azon belül elsősorban a salgótarjáni kormányablak – munkatársai tizedik alkalommal jótékonykodtak ilyen formában.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője ismertette: az ajándékozás egyidős magával a szervezettel, még az első generációs salgótarjáni kormányablak megalakulásakor teremtették meg a hagyományt. Szabó Sándor közölte: elsőként 2011-ben – majd 2012-ben – még intézményrendszeren belül juttatták el a munkatársak ajándékait a kisebb-nagyobb gyermekek számára, a harmadik alkalomtól kezdve ez a salgótarjáni Egészségügyi- Szociális Központtal együttműködésben valósul meg.

A kormánymegbízott kiemelte, hogy az idei felajánlásokkal átlépte az 1200-at a kormányhivatali dolgozók által felajánlott ajándékcsomagok száma.

Handó Beatrix, a Salgótarjáni Járási Hivatal vezetője a pénteken, szűk körben tartott átadón elmondta: az idei évben is elsősorban a megyeszékhelyi kormányablak munkatársai csomagolták cipősdobozokba ajándékaikat, de a kormányhivatal több főosztályától is érkezett felajánlás. A hivatalvezető ismertetése szerint idén 111 ajándékcsomag gyűlt össze.

A becsomagolt cipősdobozokban tartós élelmiszerek, játékok, ruhaneműk egyaránt megtalálhatók. A felajánlók a dobozra egy cédulát ragasztottak, amin feltüntetik, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szól az ajándék.

Peleskei-Balázs Rita, Salgótarján és Térsége Egészségügyi-Szociális Központjának vezetője az ajándékcsomagok átvételekor elmondta: intézményük a megyeszékhelyi járás 29 településén látja el a szociális és gyermekjóléti feladatokat, Etesen a családok, Zabarban pedig a gyermekek átmeneti otthonát működtetik. Az ajándékcsomagokat még karácsony előtt eljuttatják a legmegfelelőbb helyekre: abból jut majd a térség különböző településein élő, nehezebb sorsú családok gyermekeinek és az otthonok lakóinak is – közölte az igazgató.

 

Forrás és fotók: Nógrád Megyei Kormányhivatal