Tíz salgótarjáni járathoz biztosít másodrészeket a Volánbusz

Salgótarján első, a tömegközlekedésben forgalomba állított elektromos autóbusza 2019. április 15-én (Fotó: 3100.hu)

A koronavírus-járvány miatt hétfőtől sűrűbben járnak a helyi járatok azokban a megyei jogú városokban, ahol a Volánbusz biztosítja a menetrend szerinti közlekedést – közölte a Volanbusz Zrt. szombaton az MTI-vel.

A szerdától hatályos, járatsűrítési tervet szorgalmazó kormányrendeletre válaszul a társaság megnövelt kapacitással, sűrűbben közlekedő járatokkal áll az utasok rendelkezésére 16 városban, köztük Salgótarjánban. Munkanapokon a megszokottnál 330 járattal állítanak többet forgalomba, ebből 10 a salgótarjáni helyi járati közlekedésben jár majd; illetve számos további járaton “szóló járművek” helyett nagy kapacitású csuklós autóbuszok közlekednek. A nógrádi megyeszékhelyen a Bányagépgyár és a Camping-telep viszonylatában közlekednek majd másodrészek tíz esetben. Ezek időrendisége alapján úgy tűnik egy plusz autóbusz áll szolgálatba.

(Forrás: Volánbusz)
(Forrás: Volánbusz)

A Volánbusz kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és ne feledjék, hogy a maszk használata nemcsak az autóbuszokon, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utasok a felszállás előtt vagy után tartózkodnak. Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból, és 8 ezer forint pótdíj fizetésére kötelezhetők – emlékeztettek.

 

MTI nyomán