Tíz iskolatáskányi tanszer gyűlt össze rászoruló salgótarjáni kisdiákoknak

Augusztus második felében tette közzé tanszer-adományozási felhívását a salgótarjáni Fejlődő, Élhető és Szerethető Városért Egyesület. Céljuk az volt, hogy minél több rászoruló kisdiáknak és családjaiknak könnyítsék meg az iskolakezdést. Fenyvesi Gábor, az egyesület elnöke pénteken délután adta át az adományokat a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium (SÁIK) vezetőinek; összesen tíz táskát, tanszerekkel teljes értékűen “feltöltve”.

Fenyvesi Gábor az átadón elmondta: azért az utolsó nyári napokra időzítették felhívásukat, mert akik ebben az időszakban éppen saját gyermekeiknek vásárolták a tanszereket, így könnyebben csatlakozhattak az akcióhoz egy-egy plusz füzet, színesceruza-készlet, vagy festékkészlet megvásárlásával és hozzájuk eljuttatásával. Kitért arra is: céljuk volt, hogy a rászoruló gyerekek a tehetősebb családból származó társaikhoz hasonlóan új táskájukban, új eszközökkel kezdhessék meg a tanévet.

Fenyvesi Gábor ismertetése szerint “csak” néhány táska megtöltésére számítottak, de végül tízet adtak át a SÁIK vezetőinek.

Mint megtudtuk: az egyesület tagjai mellett sok városlakó is felkereste adományával a belvárosi Polgári Szalont, köztük Szabó Csaba polgármesterjelölt is.

A SÁIK vezetője az adomány átvételekor elmondta: alsó tagozatos gyermekek kapják a táskákat. Leginkább elsősök, de az adományozás szervezői felsőbb évfolyamosoknak is összeállították a szükséges tanszerekkel megpakolt iskolatáskákat. Mravcsik Sándor elmondta az is, hogy az adomány az Arany, a Petőfi és a Dornyay tagiskolák egyes tanulóihoz jut el, a tagintézmény-vezetők az osztályfőnökökkel közösen – jól ismerve diákjaik helyzetét – már átgondolták, mely gyermekeknél lehet leginkább szükség a felszerelésekre.

 

3100.hu Fotók: Tanszeradományt adott át a Fejlődő, Élhető és Szerethető Városért Egyesület a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium vezetőin keresztül, az intézményeikben tanuló, rászoruló kisdiákoknak