Thürmer Gyula: legyen Salgótarjánnak olyan önkormányzata, mely valóban szolgálatára áll az embereknek

Nem állnak össze olyan koalícióval, melynek “szélsőjobboldali társaság is tagja” – mondta csütörtökön, sajtótájékoztatóval egybekötött salgótarjáni utcafórumán Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke arra a kérdésre reagálva, miért indulnak önállóan a megyeszékhelyen. Olyan pártok állnak össze, akiket alapvetően az egymás iránti gyűlölet köt össze a hatalom megszerzése, vagy Salgótarján esetében annak megtartása érdekében – tette hozzá.

A Munkáspárt elnöke elmondta: egy olyan világban élünk, ahol csak a pénz számít, ők azonban ettől eltérő értékeket képviselnek: így a szolidaritást, a megbecsülést, a tiszteletet vagy a tudás értékelését. Szerencsére még ma is sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy a pénz mellett ezek még mindig fontosak – emelte ki Thürmer Gyula.

Aki ezt vallja, jöhet a mi zászlónk alá – tette hozzá a pártelnök, aki azt is elmondta, hogy önállóan indulva arra törekednek, hogy Salgótarjánnak olyan önkormányzata legyen, mely valóban szolgálatára áll az embereknek.

Polgármesterjelöltjüket bemutatva, helyi törekvéseikről a pártelnök elmondta: a lakosságot valóban szolgáló és segítő önkormányzatot szeretnének. Tervezett intézkedéseik közül példaként említette egy önkormányzati segítő szolgálat bevezetését, ami a városlakók mindennapos problémáinak megoldásában segítene; a turizmus fejlesztését az idegenforgalmi felsőoktatás városi megteremtésével segítenék; kezdeményezni kívánják a Parlamentnél Salgótarján számára a Honvédő Város cím odaítélését az 1919-es eseményekre tekintettel. Utóbbi kapcsán Thürmer Gyula hozzátette: ha bejutnak az önkormányzatba, megteszik ezt a lépést; ha nem, akkor népi kezdeményezést indítanak.

Nagy Attila Tibor, a Munkáspárt salgótarjáni polgármesterjelöltje az utcafórumon azt mondta: szerény lehetőségeik okán elsősorban a személyes megkeresésekre építik helyi kampányukat. Harminc évük alatt, konzekvensen így jártak, most is így járnak el, nem költenek milliókat plakátokra – fogalmazta meg Nagy Attila Tibor.

A Munkáspárt Salgótarján mind a tíz választókerületében jelölteket állított, ahogyan megyei listájukat is nyilvántartásba vették, utóbbit Frankfurter Zsuzsanna vezeti.

 

3100.hu Fotó: Balra Nagy Attila Tibor, a Munkáspárt salgótarjáni polgármesterjelöltje, középen Thürmer Gyula pártelnök a városközpontban tartott utcafórumon