Thürmer Gyula a Magyar Munkáspárt polgármesterjelöltje

Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke indul a párt jelöltjeként Salgótarján polgármesteri posztjáért – jelentették be szerdai sajtótájékoztatójukon. Thürmer Gyula pártja önálló jelöltjeként indul a február 28-i polgármester-választáson.

A Magyar Munkáspárt azért döntött személye mellett, mert országos jelentőségű kérdésnek tartják, hogy ki irányíthatja a megyei jogú várost.

Salgótarjánban szívesen emlékeznek vissza a rendszerváltás előtti időkre, amikor a nemzeti ipar jelentős része innen származott

– fogalmazott a pártelnök, hozzátéve, hogy az elmúlt időszakban erről közvélemény-kutatást is végeztek a városban. Emlékeztetett arra is, hogy a Magyar Munkáspárt 1990 után több cikluson keresztül is részt vett Salgótarján irányításában, szerinte a mai gondok egy része is ebből az időszakból származik.

Friss erőre van szükség Salgótarjánban, hiszen az intézményeket elvitték, az ipar leépült, fiatalok nélkül maradt a város és a megye is. Azt szeretnénk, ha Salgótarján sorsáról nem párt- és érdekcsoportok döntenének, hanem a helyiek

– fogalmazott Thürmer Gyula.

Kifejtette, hogy megválasztása esetén népi dolgozói fórumot hozna létre és a helyiek megkérdezése nélkül nem döntene a fontos kérdésekben. A fejlesztési elképzelések közül a munkahelyteremtést nevezte a legfontosabbnak, valamint a felsőfokú képzés újraindítását – írja az MTI.

 

Kiemelt fotó: Thürmer Gyula (Forrás: www.munkaspart.hu)