Területet vásárol Salgótarján önkormányzata az atlétikai centrum számára

Salgótarján önkormányzata minél előbb megvásárolja a Tatár-árok aljában azt a magánterületet, amelyre az atlétikai centrum fog épülni a Modern Városok Program keretében. Erről Huszár Máté alpolgármester beszélt a napokban tartott Tarján-infó sajtótájékoztatón.

Ismertetése szerint a végleges területet megjelölő kormányhatározat bármikor megszülethet, ezért a közgyűlés legutóbbi ülésén a terület megvásárláshoz szükséges – maximum – 206 millió forint elkülönítéséről döntöttek.

Az alpolgármester egyelőre csak ígéretekre tudott hivatkozni az atlétikai centrumot illetően. Kiemelte: elengedhetetlen lenne az eredeti kormányhatározat mielőbbi módosítása. Ez a határozat a centrum helyszínét eredetileg az Öblös-pályán jelölte meg, azonban

ott egyrészt műszakilag kivitelezhetetlen a beruházás, másrészt pedig már zajlik egy labdarúgáshoz kapcsolódó beruházás az Öblös-pályán – fogalmazott az alpolgármester.

A városvezetés javaslata az volt, hogy a tóstrandi SBTC-pálya mellett, a “katlan” füves területen valósuljon meg ez a projekt. Ezzel kapcsolatban egyeztettek a Salgótarjáni Atlétikai Club képviselőjével is. Az új helyszín sok szempontból kedvezőbb, ugyanis ott található a már említett SBTC-pálya (melyből hamarosan stadion lesz), a teniszpályák, nem messze a szintén fejlesztés előtt álló Tóstrand és az Extrém Park; mindezeken túl a Tatár-árok környéke a túrázók kedvelt célpontja is.

Helyszínrajzon a tervek a közgyűlési előterjesztésben
Helyszínrajzon a tervek a közgyűlési előterjesztésben

A város atlétáinak elengedhetetlen lenne a centrum létrehozása, ugyanis ahhoz, hogy versenyeikre felkészüljenek, el kell utazniuk más városokba, és ott igénybe venni az atlétikai pályákat.

Az alpolgármester azt is hangsúlyozta, hogy “az önkormányzat jól felfogott érdeke, hogy minél olcsóbban vásárolja meg” a területet, ahogy fogalmazott: piaci érték alatt.

Ehhez a rendelkezésre álló összeg “nem Salgótarján költségvetését, hanem a Salgótarjánnak szánt egymilliárd forintos keretet, a Modern Városok Program előkészítésének forrását terheli” – húzta alá Huszár Máté a legutóbbi Tarján-infón.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)