Természetvédelmi területen rakták le az építési törmeléket, tetten érték őket a rendőrök

Egy Vizslás-Újlak közelében található természetvédelmi területre hordott szemét ügyében indított eljárást a Salgótarjáni Rendőrkapitányság, miután tetten érték a bűnelkövetőket. A hatóság által közreadott fotók alapján úgy tűnik, hogy az elfogott férfiak a Márkházapusztai fás legelő természetvédelmi területet választották a hulladék lerakására.

A rendőrségre vasárnap kora délután jelentették be, hogy ismeretlen személyek hulladékot raknak le Vizslás-Újlak település közelében. A helyszínre siető járőrök tetten érték a három férfit, akik egy kisteherautó platójáról rakodtak le a rendőrségi fotók alapján egy köbméternyi építési hulladékot. Mivel a 37 éves bátonyterenyei, továbbá 24 és 21 éves nagyecsedi férfiak mindezt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság által kezelt természetvédelmi területen tették, ellenük hulladék gazdálkodás rendjének megsértése miatt indult eljárás. A bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket lefoglalták – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Kotyháza, az oda vezető út, a 21-es főút, illetve délről Vizslás-Újlak által határolt területet 2007-ben nyilvánították védetté. A 273 hektáros, teljes egészében a nemzeti park igazgatóság vagyonkezelésében lévő területen a természetvédelmi kezelési cél az erdők, a fás legelők és a gyepek mozaikjának megőrzése, illetve visszaállítása – olvasható a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság honlapján, a terület bemutatójában.

 

(Kiemelt fotó forrása: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)