Térképen a Salgótarján rendelkezésére álló 9,2 milliárd forintos pályázati keret beruházásai

Megannyi jelenleg is folyamatban lévő városi beruházáshoz a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban salgótarjáni fejlesztésekre elkülönített 9,2 milliárd forintos keret biztosítja a pénzügyi hátteret. Térképre vittük azokat a projekteket, melyekre vonatkozóan már jóváhagyó döntés született az Irányító Hatóság részéről.

Az önkormányzat eddig 7,4 milliárd forint összértékben kapott jóváhagyást a különböző fejlesztésekre.

A támogatásból megvalósuló fejlesztések egy része már megvalósult, így például több óvodafelújítás vagy a zagyvarónai közösségi ház energetikai megújítása. Folyamatban van többek között a Csokonai út felújítása, a Beszterce tér megújítása, illetve a foglalkoztatási helyzet javítását célzó projekt is. A fejlesztések egy része az előkészítési fázisban jár, így többek között a Balassi Bálint Megyei Könyvtár energetikai korszerűsítése vagy a Gyermekmúzeum kialakítása.

A pályázatokat folyamatosan adta és adja be az önkormányzat, a döntések is egymást követték az elmúlt hónapokban. A jóváhagyásra váró keret (mintegy 1,8 milliárd forint) legjelentősebb elemei a piac és a vásárcsarnok felújítása, illetve a volt Építők-pályára tervezett játszóház kialakítása. A térképet újabb döntések nyilvánosságra kerülésekor folyamatosan frissítjük majd.

 


hirdetés
 

Kiemelt fotó: Salgótarján (Fotó: Feledi Gergely)