Térfigyelő kamerák vigyázzák a salgótarjáni strand vendégeinek értékeit

A nyaralási szezon közepén különösen fontos, hogy vigyázzunk értékeinkre. A strandokon az őrizetlenül hagyott tárgyakért az üzemeltetők nem vállalnak felelősséget. Tanácsos értékesebb tárgyainkat otthon hagyni, vagy a strandok értékmegőrzőibe tenni – hangzott el a Kossuth Rádió Napközben című adásában.

A salgótarjáni strandon kamerarendszert építettek ki, amellyel a teljes strand területét ellenőrzik, valamint rendőrök járőröznek rendszeresen, így próbálják elejét venni a lopásoknak. Százszázalékos biztonság nincs – mondta Simon Lajos, a salgótarjáni strandot működtető önkormányzati cég vezetője -, ezért tanácsos, hogy a nagyobb értékű tárgyakat vagy otthon vagy az öltőszekrényekben hagyják a vendégek.

A rendőrség felhívása szerint tanácsos értékesebb tárgyainkat otthon hagyni vagy a strandok értékmegőrzőibe tenni. A tanácsok között szerepel az is, hogy értékmegőrző hiányában mindig maradjon a társaságból valaki a parton, aki felügyeli a csomagokat és az értéktárgyakat. Hozzátették: a parkolóban hagyott gépjármű nem alkalmas értékek tárolására, az utastérben hagyott tárgyak ugyanis felkelthetik a bűnözők figyelmét.

 

hirado.hu nyomán
Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)