Teljes útzár lesz péntek estétől a Füleki úton, terelőúton közlekednek majd a buszok is

Távhővezeték cseréje kezdődik csütörtökön a megyeszékhelyen a Füleki úton a Salgó úti körforgalom és a Szent Lázár Megyei Kórház közötti szakaszon (egészen pontosan a Füleki út 30-32. előtt). Augusztus 9-én, csütörtökön 8 órától már életbe lépett a gépjárműforgalom kisebb korlátozása, reggeltől félpályás útzár van érvényben, a forgalom csak egy sávon haladhat.

Péntek este 18 órától vasárnap késő estig az utat teljes szélességben lezárják. A távhővezeték cseréjét az üzemeltető Salgó Vagyon Kft. végezteti, tájékoztatásukban arra kérik a közlekedőket, hogy a városi elkerülő utat, illetve a Losonci utat használják ezekben a napokban.

A lezárás miatt a Salgóbányára, Somoskőre és a Beszterce-lakótelepre közlekedő 6, 11B, 19, 36, 63 és 63S helyi járati autóbuszok pénteken 18 órától a vasárnap éjjeli utolsó járatokig kihagyják majd a Fő téri, a Salgó úti körforgalomnál található, a kórházi, a rendelőintézeti és a Tarján Vendéglő melletti megállókat, minden járat az elkerülő utat használva közlekedik majd a Beszterce-lakótelepi körforgalom és a városközpont között.

A korlátozás ideje alatt a Fő téri helyett a postai aluljárónál található megállókat érintik majd a helyi járati autóbuszok. Az útlezárás nem csak az északi városrészek felé közlekedő járatok útvonalát érinti, hanem a Kemerovóra tartó buszokat is. A KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. tájékoztatása szerint a 7, 7A és 27A jelzésű járatok szintén terelő útvonalon, a 7C vonalán, vagyis oda-vissza a Losonci úton át közlekednek majd péntek estétől a vasárnapi üzemzárásig.

Az útlezárást várhatóan vasárnap, az esti órákban oldják majd fel, az autóbuszok hétfőn reggel térnek vissza megszokott útvonalaikra.

 

Kiemelt fotó: A Füleki úti kivitelezés helyszíne (Fotó: Salgó Vagyon Kft.)