Teljes szélességében lezárták az Etes és Ságújfalu közötti utat

3100.hu Fotó: Teljes körú útfelújítás zajlik Etesen, illetve a község és Ságújfalu között

Zajlik az útfelújítás Etes belterületén, illetve a község és Ságújfalu között. A két település közötti külterületi útszakaszon a folytatásban teljes útlezárás mellett végzik a felújítást, a korlátozás várhatóan két héten keresztül lesz érvényben. Olvasóink jelezték: a lezárás már csütörtökön késő délután életbe lépett.

Ahogyan arról már februárban írtunk: több mint három kilométeren végzik el itt a teljes útfelújítást. Jelenleg Etes belterületén több szakaszon is félpályán halad a forgalom, jelzőlámpás irányítás mellett. A korábban Karancsalja-Etes szakaszon már megvalósult felújítás folytatásaként szolgáló beruházás eredményeképpen a Karancs-völgye és a 22-es út között, három települést érintően közlekedhetnek majd új burkolaton az autósok. A kivitelezéssel a tervek szerint május második felére végeznek majd.

Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád megyei igazgatója korábban a 3100.hu megkeresésére hozzátette: ahhoz, hogy ez az összekötő út teljes hosszában megújuljon, egy bő egy kilométeres ságújfalui és egy mintegy fél kilométeres karancsaljai belterületi szakaszra kell majd még visszatérniük a jövőben. Ezeket a kisebb munkálatokat saját költségvetésükből és eszközeikkel, nagyfelületű javítás formájában tervezik megvalósítani a közeljövőben – ismertette az igazgató.

 

Kiemelt fotó: A teljes útlezárást jelző táblák már a helyszínen voltak csütörtökön délután Etesen, a település Ságújfalu felőli határában