Telephelyet hoz létre Salgótarjánban az Óbudai Egyetem

 

Az Óbudai Egyetem telephelyet hoz létre Salgótarjánban, ahol 2017-ben elindítják a felsőoktatást. A megyei jogú város közgyűlése csütörtökön fogadta el az erről szóló javaslatot. Fekete Zsolt polgármester közölte: az együttműködés részleteiről külön megállapodásban döntenek júliusig.

 

Az előzményekről a polgármester elmondta: 2014 őszén hívták életre a Salgótarjáni Felsőoktatási Kabinetet, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával ismét legyen felsőoktatási intézmény a városban és Nógrád megyében. A cél elérésére együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat az Óbudai Egyetemmel. 2015 őszén pedig közösen indítottak felvételi előkészítő kurzust tizenegyedikeseknek matematikából és fizikából.

 

 

A csütörtökön elfogadott szándéknyilatkozat értelmében az Óbudai Egyetem a volt Nemzeti Szociális és Családpolitikai Intézet állami tulajdonban lévő épületében létesít telephelyet felsőoktatási, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének megvalósítása érdekében. A telephelyen 2017 szeptemberében – vagy ha a jogszabályi környezet lehetővé teszi, már 2017 februárjában – indítják el a felsőoktatási szakképzést, figyelembe véve a helyi vállalatok igényeit is. Az önkormányzat tíz éven keresztül hozzájárul a telephely működéséhez – írja az MTI.