Telephelyet bővített a Viessmann Modellgyártó Kft. Bátonyterenyén

(Forrás: Viessmann Modellgyártó Kft. | Facebook)

Bővítette telephelyét a modellvasutak kellékeit gyártó Viessmann Kft. Bátonyterenyén; a több mint 230 millió forintos beruházáshoz közel 88 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek az Új Széchenyi Terv keretében – a cég erről közleményben tájékoztatta az MTI-t pénteken.

Eszerint a telephelybővítés a KIBRI cég 2009-es megvásárlása miatt vált indokolttá. Az új, 260 négyzetméteres csarnokban kapott helyet a teljes csomagoló csoport, így a logisztikai folyamatok egyszerűbbé váltak, és mivel ide került a készáru raktár, a késztermékek útja is lerövidült. A palettás anyagok ki- és betárolásához komissiózó targoncát vásároltak.

A Viessmann Kft. tájékoztatása szerint az új csarnok építésénél az energiahatékonyság érdekében ipari padlófűtést és speciális hőszivattyús fűtésrendszert valósítottak meg. A fűtéshez szükséges energia valójában technológiai hulladékhő, melyet egy 50 köbméteres földtartályban tárolnak, majd ezt használja a telepített Viessmann hőszivattyú. A melegvizet napkollektor rendszer telepítésével állítják elő.

A Viessmann Modellgyártó Kft. 1992-es magyarországi jelenléte óta folyamatosan bővítette termékkörét és dolgozói létszámát. A gyártott termékek száma mára megközelíti a 2500-at. A modellvasutak olyan kellékei készülnek Bátonyterenyén, mint lámpák, szignálok, felsővezetékek, elektronikák, műanyag modellházak, de ma már működő – mozgással, és világítással ellátott – termékeket is gyártanak.

A közlemény kitér rá: az itt készült termékek nem csak megőrizték a korábbi német minőségi színvonalat, hanem sok területen tovább is fejlesztették őket. Bátonyterenye ugyanis nem csak a gyártásnak, hanem a fejlesztéseknek is a bázisát adja: a magyar mérnökök munkájának eredményeként nyolc szabadalom született itt. A Viessmann az egyik legjelentősebb munkaadó Bátonyterenyén, a cég 174 főt foglalkoztat.

Forrás: MTI

Kiemelt fotó forrása: Viessmann Modellgyártó Kft. | Facebook