Telefonon igényelhetnek segítséget a házi karanténba kényszerült salgótarjániak

Szükség esetén telefonon kérhetnek segítséget azok a salgótarjáni lakosok, akiket járványügyi megfigyelés alá helyezett a hatóság, illetve azon 70. életévüket betöltött városlakók, akik nem tudják megoldani a mindennapi szükségleteik beszerzését.

Jelenleg öt olyan ország van (az Olasz Köztársaság, a Kínai Népköztársaság, a Koreai Köztársaság, Izrael Állam és az Iráni Iszlám Köztársaság), ahonnan a hazaérkező magyar állampolgárok egy részét, kikérdezést és vizsgálatot követően, ha fennáll a koronavírussal való fertőződés gyanúja, biztonsági intézkedésként két hét házi karanténra kötelezi a hatóság. A 70. életévüket betöltött személyeket a kormány rendeletben kérte arra, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el.

Ezen két csoportba tartozók ellátásáról az önkormányzat gondoskodik szükség esetén. Azon házi karanténba rendelt városlakóknak, illetve 70. életévüket betöltött salgótarjániaknak, akiknek segítségre van szükségük élelmiszer-vásárlásban és/vagy gyógyszerbeszerzésben, ezen igényüket a +36 20 770 64 64-es telefonszámon jelezhetik, lehetőség szerint hétköznap 8 és 16 óra között. A témában részletes tájékoztatás olvasható az önkormányzat honlapján.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)