Egy tehervonat állt órákon át a kisterenyei vasúti átjáróban

Meghibásodott egy tehervonat mozdonya pénteken délelőtt Kisterenyén – a műszaki hiba a vasúti és a közúti közlekedésre is hatással volt.

A mozdonyt ugyanis úgy állt meg a műszaki hiba következtében, hogy az általa húzott vasúti kocsik lezárták a 23-as főutat a kisterenyei vasúti átjáróban. A MÁV-START vonatpótló buszokkal biztosította a vasúti közlekedést a probléma kora délutáni elhárításáig Kisterenye és Nagybátony között. A Hatvan-Somoskőújfalu vasútvonalon órás késéseket okozott a probléma, a menetrend a késő délutáni órákra állhat helyre.

A 81-es Hatvan-Somoskőújfalu vasútvonal Facebook oldal úgy tudja, hogy sajnálatosan Hatvanban éppen nem állt rendelkezésre olyan mozdony, mely segíteni tudott volna a helyzeten, így Vámosgyörkről indult el egy mozdony a helyszínre. A tervek szerint ez tolta volna el a szerelvényt a vasúti átjáróból. 13 óra után nem sokkal ez a mozdony már Pásztó környékén közelítette a helyszínt, addigra azonban sikerült életre kelteni a meghibásodott mozdonyt, így a tehervonat beállt a kisterenyei állomásra.

 

Kiemelt fotó: Meghibásodott mozdony miatt áll tehervonat a kisterenyei vasúti átjáróban (Fotó: Kalocsai Krisztián | 81-es Hatvan-Somoskőújfalu vasútvonal | Facebook)