Teherautók rontják az útminőséget Rónafalun

30-40 tonnás teherautók teszik tönkre az alap nélküli utakat Rónafaluban. A településrész közelében egy szarvasmarhatelep épül, a gépek oda hordják az építőanyagot. A lakók kedélyét a szűk utcákon állandósult kamionforgalom borzolja, a nagy tömegű járművek a belterületi utakban is kárt tesznek – számolt be róla az ATV híradója.

A riportból kiderül: hiába a súlykorlátozás, a telephez csak errefelé tudják felhordani az építőanyagot. A házak közötti régi kocsiutaknak – melyek eredendően lovaskocsiknak, szekereknek készültek – lényegében nincsen alapja, erre vitték fel korábban a 4-5 centiméteres aszfaltréteget. Az útszéli aszfaltot most azonban több helyen már lemorzsolták a teherautók kerekei.

Az ATV-nek nyilatkozó helyiek arról panaszkodnak, hogy éveken át tartó lobbi eredménye volt a legutóbbi aszfaltozás, amit most tönkretesznek a járművek. A helyiek azt is hozzátették, hogy nincsenek a kivitelezés ellen, örülnek a fejlődésnek, ugyanakkor úgy vélik, hogy szükséges lenne depózni az alapanyagokat és kisebb járművekkel kellene azokat bevinni a településre.

A beruházás vezetője és a kivitelező szállítmányozási cég irányítója nem nyilatkozott az ATV megkeresésére, azt viszont kamerán kívül elmondták, hogy hivatalos építési és szállítási engedéllyel rendelkeznek. A cégvezető azt ígéri, hogy a beruházás befejezése után igyekeznek majd helyrehozni az okozott károkat.

 

ATV nyomán / 3100.hu Fotó: Rónafalu házai Salgó várából