Technológiai változás miatt lesz leállás kedden a Mindig TV szolgáltatásokban

Teljes vagy részleges leállás várható a MinDig TV nézők, illetve MinDig TV Extra nógrádi előfizetőinek körében is (2020. március 3-án) kedden 7 és 19 óra között – közölte a 3100.hu-val az Antenna Hungária.

Tájékoztatásuk szerint több más megye mellett a nógrádi érintetteknél február 10-én már megkezdődött a korszerűbb technológiával kompatibilis dekóderek postázása az előfizetők részére, miután a MinDig TV Extra előfizetőinek a vételhez új dekóderre lesz szükségük. Ehhez kapcsolódik a keddi leállás: az Antenna Hungária Zrt. megkezdi ugyanis a DVB-T-ről DVB-T2-re történő átállás első fázisát. A technológiaváltás március és augusztus között tíz ütemben zajlik, a mai első körhöz tartozik Nógrád megye is.

A térségben teljes vagy részleges leállás várható a szolgáltatásban 7 és 19 óra között. A MinDig TV nézőknek az üzemszünetet követően szükségessé válhat a dekóderek újrahangolása, míg a MinDig TV Extra előfizetőknek be kell üzemelniük új postán megkapott, új szabványú dekódereiket, illetve az üzemszünet után mindenképpen újra kell hangolni azokat. A MinDig TV Extra adása már csak az új eszközzel lesz elérhető az üzemszünetet követően.

Az Antenna Hungária Zrt. az idei évben újítva meg a digitális földfelszíni televíziós kínálatát. A folyamat során az ingyenesen elérhető kínálat tekintetében nem lesz technológiaváltás, a jövőre tizedik születésnapját ünneplő, közel százezer előfizetővel rendelkező MinDig TV Extra szolgáltatás kapcsán viszont 2020 elejétől megkezdődik a T2-es platformra történő átállás. Ennek keretében az előfizetői eszközpark 2020 első féléve során teljesen megújul, korszerű dekóderek kerülnek kihelyezésre, melynek költségeit az Antenna Hungária Zrt. állja. A folyamat eredményeképpen terveik szerint ősztől tovább növekedhet a hálózati lefedettség, HD-minőségű adásokkal bővülhet a televíziós kínálat, de új funkciók és internetes tartalmak is elérhetőek lesznek.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Forrás: Antenna Hungária Zrt.)