Távolsági buszt vezetve akart hazajutni egy tizenhét éves lány

Elfogták a rendőrök azt a 17 éves karancskeszi lakos lányt, aki még hétfőn éjszaka beindított egy út szélén parkoló buszt, amivel a célja az volt, hogy azt vezetve jut majd haza.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a lány Mátraterenyéről indult hazafelé, ekkor látta meg a Kossuth úton parkoló távolsági buszt. A lezárt járműbe az első ajtó felső üvegének betörésével jutott be, aztán az indítókulccsal a buszt beindította és elindult Salgótarján felé.

Az önjelölt buszsofőrt a rendőrök állították meg, mint kiderült: a lány jogosítvánnyal sem rendelkezik, emellett ittas volt.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra előállított fiatalkorúval szemben jármű önkényes elvétele bűntett ügyében indult eljárás.

Nem ez az első ilyen eset a térségben: másfél évvel ezelőtt egy beton zsalukővel ütötte be egy kazári férfi egy Mátraszelén parkoló távolsági busz ajtóüvegét. Kazárig akart eljutni, az ittas férfi a kasszában talált váltópénzt is elakarta lopni. Ezt az önjelölt buszsofőrt Vizslás felé tartva állították meg és fogták el a rendőrök.