Távkölcsönzési rendszert vezetett be a Balassi Bálint Megyei Könyvtár

A járványügyi szigorítások miatt zárva tart a Balassi Bálint Megyei Könyvtár, tagjai azonban ez idő alatt sem maradnak olvasnivaló nélkül.

Az intézmény az online, telefonon és papíron beérkezett kölcsönzési igényeket is teljesíti, emellett könyvtáriközi kölcsönzésre továbbra is van lehetőség. Egyszerre legfeljebb tíz könyvet lehet igényelni, kiválasztásukban az online katalógus segít. Akik nem tudják az online űrlap segítségével vagy email formájában leadni igénylésüket, azok a könyvtár épülete mellett elhelyezett postaládába dobhatják be kérésüket. A papíron az olvasó nevét, az olvasójegy számát, telefonszámot, a kért művek címét és szerzőjét, valamint az igénylés dátumát szükséges feltüntetni.

A Balassi Bálint Megyei Könyvtárnak a közelmúltban “Minősített Könyvtár” címet adományoztak. Az intézmény Fekete Péter kultúráért felelős államtitkártól a szakmai bizottság javaslata alapján nyerte el 2020-ban a szakma legmagasabb szintű elismerését. A cím viselésére öt évig jogosult a könyvtár.

A könyveket minden héten, kedden délelőtt tíz órától délután három óráig lehet átvenni az intézmény bejáratánál. A már kikölcsönzött köteteket jelenleg nem veszi vissza a könyvtár, a kölcsönzési határidőt folyamatosan meghosszabbítják, a késedelmi díjak számítását pedig november 11-el leállították.

 

Kiemelt fotó: Kikölcsönzött könyveket vesz át egy beiratkozott olvasó a könyvtár bejáratánál 2020. november 24-én (Fotó: Balassi Bálint Megyei Könyvtár | Facebook)