Tavasszal kezdődik az útfelújítás Etes és Ságújfalu között

Ütemezett útfelújításokkal várja a tavaszt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Megyei Igazgatósága. Útfelújításokat végeznek majd a következő hónapokban egy-egy szakaszon például Palotás és Kisbágyon környékén, Salgótarján és Mátraszele között, vagy Terény közelében is – tudtuk meg a közút megyei igazgatójától.

Lehel Zoltán ismertetése szerint az idei első, tavaszi indítású kivitelezések során több mint 12 kilométeren végeznek útfelújítást több alsóbbrendű, négy és öt számjegyű úton, ezeket természetesen további beruházások követik majd az év során.

Az igazgató tájékoztatása szerint az elsők között, a tervek szerint – és az időjárás függvényében – akár már márciusban elindulhat a munka például Ságújfalu határától egészen Etesig, beleértve a községen átvezető útszakaszt is. Itt több mint három kilométeren végzik el a teljes útfelújítást, a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzés sikeres volt, a vállalkozási szerződést már aláírták. A korábban Karancsalja-Etes szakaszon már megvalósult felújítás folytatásaként szolgáló beruházás eredményeképpen a Karancs-völgye és a 22-es út között, három települést érintően közlekedhetnek majd új burkolaton az autósok.

Ahhoz, hogy ez az összekötő út teljes hosszában megújuljon, egy bő egy kilométeres ságújfalui és egy mintegy fél kilométeres karancsaljai belterületi szakaszra kell még visszatérniük a jövőben. Ezeket a kisebb munkálatokat saját költségvetésükből és eszközeikkel, nagyfelületű javítás formájában tervezik majd megvalósítani a közeljövőben – ismertette Lehel Zoltán.

 

3100.hu kiemelt fotó: A már felújított és a felújításra váró szakasz találkozása Etes északi határában