Tari gázolás: a mozdonyvezető vészfékezett, de nem tudta elkerülni a balesetet

 

Mint arról kedden este beszámoltunk: a Hatvan–Somoskőújfalu vonalon Tar határában egy vonat elgázolt egy férfit, aki életét vesztette.

 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság érdeklődésünkre annyit közölt: a haláleset körülményeit a Pásztói Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

A MÁV Kommunikációs Igazgatóságánál kérdéseinkre elmondták: 2016. október 18-án, 19 órakor Pásztó és Tar állomások között az 5818-as számú vonat (mely Hatvanból 18:13-kor indult Somoskőújfalu felé) egy férfit halálra gázolt. A mozdonyvezető gyorsfékezést alkalmazott, de már nem tudta elkerülni a balesetet. A hatósági helyszínelés idejére a két állomás között a vágányt lezárták, ezért az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították el. A hajnali órákban már menetrend szerint indultak a járatok.

Meg nem erősített információink szerint a férfi a sötétben, a síneken feküdt. A MÁV-Start Zrt. EMIG-FVS nyilvános vonatkövető térképén az látszott, hogy a motorvonat a tari Sallai út közelében állt meg a gyorsfékezést követően.