Tanszünetes buszmenetrend szerint közlekednek a helyi járatok Bátonyterenyén és Balassagyarmaton

Balassagyarmat 2013-ban megújult belvárosa (MTI Fotó: Komka Péter)

Hétfőtől (2020. március 23-tól) kezdődően, a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként a nyári tanszünetben érvényes menetrend szerint közlekednek a helyi járati autóbuszok Bátonyterenyén és Balassagyarmaton is. Mindkét nógrádi városban a polgármesterek kérték az intézkedést a tömegközlekedési szolgáltatótól.

A Volánbusz közleményében azt kéri, hogy utazás előtt mindenképp ellenőrizzék a menetrendet, mert az indulási időpontokban eltérés lehet a korábban megszokottakhoz képest. További információ a volanbusz.hu honlapon érhető el.

A Volánbusz tájékoztatása szerint szerdától (2020. március 25-től) a társaság minden helyközi (országos, regionális és elővárosi) járata további intézkedésig tanítási szünet idején érvényes menetrend szerint közlekedik. A busztársaság helyközi és távolsági járatain – a fizikai kontaktus minimalizálása érdekében – már a múlt héten bevezették, hogy a bérletesek a hátsó ajtó(ka)t vehetik igénybe, az első ajtón csak azok szállhatnak fel, akiknek menetjegyet kell váltaniuk. Az autóbusz-vezetők a lehető leggyakrabban szellőztetik a járműveket és gondoskodnak az ablakok folyamatos nyithatóságáról. A csomagkezelési rend is változik: a járművezető nyitja és zárja a csomagteret, a csomag be- és kivételét az utasok maguk végzik.

 

Kiemelt archív fotó: Balassagyarmat belvárosa (MTI Fotó: Komka Péter)