Tanösvény-bemutató lesz szombaton a Beszterce téren

Szombatig tart a Geopark a Városban – Város a Geoparkban Napok rendezvénysorozata Salgótarjánban. A Beszterce tér felújítása során a Novohrad-Nógrád Geoparkhoz kötődő tanösvényeket is kialakítottak a közterületen.

A szemléletformáló tartalom különlegessége, hogy a modern építészet elemeit és anyagait használták fel erre a célra, tehát a tanösvényi tartalom a tér építészeti egységének a része. A tanösvényeket csütörtökön óvodásokkal ismertették meg a geopark szakemberei, pénteken este fotókiállítást nyitottak a tér mellett kialakított multifunkcionális szolgáltató térben, szombaton pedig rövid bemutató sétára várják az érdeklődőket.

A felújított tér tanösvényeinek bemutatósétái (2018. november 17-én) szombaton 10 órakor, 11:30-kor és 12:30-kor indulnak.

Emellett ezen a napon 10 és 14 óra között tájékozódásra is lehetőség nyílik a multifunkcionális szolgáltató központban úgy a tér felújításával, mint geoparkkal kapcsolatosan.

A Beszterce téren bizonyos burkolati elemekre állat- és növénylenyomatok, valamint világító testek kerültek, melyek akár egy itt eltöltendő szabadtéri földrajzórára is lehetőséget adhatnak. A téren visszaköszönnek a térségi természeti kincsek lenyomatai, de olyan padokat is elhelyeztek, melyeket a helyi kőzeteket mutatják be.

 

(Fotók: Novohrad-Nógrád Geopark)