Tanodát létesít Etesen a Didaktika Egyesület

Etes település címere (Forrás: www.etes.hu)

Pályázati forrásból létesít Tanodát Etesen a Didaktika Egyesület. A halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolai lemorzsolódását csökkentő intézkedések támogatásának keretéből közel 30 millió forintot nyert a szervezet az etesi Kilátó Tanoda létrehozására.

Mint azt Gőz Gábor elnök honlapunk kérdésére elmondta, az egyesület fő profilja a tehetséggondozás – projektjeiket és tevékenységüket is ennek szellemében alakítják. A korábbi években már több, a halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatására irányuló projektet valósítottak meg, legutóbb Bárna, Karancskeszi, Karancsság és Etes településeken bonyolítottak le egy komplex programot. Tapasztalataik alapján utóbbi helyszínen jelentkezett a legnagyobb érdeklődés és igény az ilyen típusú feladatellátásra, ezért döntöttek úgy, hogy egy etesi tanoda létesítésére pályáznak.

Mint azt az elnök kiemelte; az etesi tanoda tulajdonképpen egy délutáni iskola lesz, mely a nyári időszakban is várja majd a gyerekeket. A napokban hozott támogatói döntés után Etesen először az infrastrukturális háttér kialakításával kezdődik majd a munka. Ezt követően – még a működés megkezdése előtt – egy Tanodai Kavalkád alkalmával ismertetik majd meg a helyi gyerekekkel és szüleikkel az intézmény kínálta lehetőségeket, várhatóan még ebben a tanévben.