Szponzorációs szerződést kötött a Wamsler SE és az SBTC

Nem az első alkalom, hogy a Wamsler SE pénzbeli támogatást nyújt az SBTC labdarúgócsapatának, és ahogyan az a szponzorációs szerződés pénteki aláírásakor elhangzott: a remények szerint nem is az utolsó.

Finta Ferenc, a Wamsler SE Háztartástechnikai Európai Rt. vezérigazgatója a szerződés aláírását követően emlékeztetett rá: a napokban adták át a vállalat történetének legnagyobb beruházását, amivel reményei szerint a cég életében egy olyan új szakasz indul el, mely jelentősebb eredményeket fog hozni. Ezektől az eredményektől függ a vállalat azon lehetősége is, hogy milyen mértékben tudja támogatni különböző jövőt megalapozó döntésekkel a “várost” – tette hozzá. Ismertetése szerint a sport közösség-összekovácsoló és közösség-megtartó szerepét elismerve ezúttal is a labdarúgócsapat támogatása mellett döntöttek, amivel reményei szerint hozzájárulnak a helyi fiatalok számára a jövőkép biztosításához is.

Szabó Csaba önkormányzati képviselő, a Fidesz-KDNP salgótarjáni polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón ismertette: a nyáron találkozott a cég vezérigazgatójával, ekkor kérte az SBTC további támogatását, a salgótarjáni sport támogatását. Már csak azért is fontos ez, mert a következő év centenáriumi lesz az SBTC-nél, így ez a támogatás is segít majd a méltó ünneplésben; de abban is, hogy a klub a céloknak megfelelően újra a harmadosztályban szerepelhessen majd – emelte ki Szabó Csaba.

Szemán Norbert, az SBTC Sport Kft. igazgatója a céget az “első és legnagyobb támogatónak” jellemezte. Kiemelte: ez már a harmadik év a támogatások sorában, a korábbi összeg némileg emelkedett is (15 millió forintra). Szemán Norbert párhuzamot vont: a Wamsler a napokban új üzemet adott át, az SBTC Sport Kft. pedig várhatóan novemberben adja majd át az Öblös-sporttelepen megvalósított fejlesztést, mely a város lakosságát egy futópályával, a klub utánpótlását pedig megfelelő körülményekkel szolgálja majd.

3100.hu Fotó: Szemán Norbert, Finta Ferenc és Szabó Csaba, a szponzorációs szerződés aláírását követően
3100.hu Fotó: Szemán Norbert, Finta Ferenc és Szabó Csaba, a szponzorációs szerződés aláírását követően

A Salgótarjáni Városi Televízió egyik kérdése a sajtótájékoztatón azt feszegette: a Wamsler beszállt-e a kampányba azzal, hogy a támogatási szerződés aláírásán egy önkormányzati képviselő, polgármesterjelölt van jelen. Finta Ferenc válaszul azt mondta: a további támogatásra vonatkozó megkeresés “attól jött, aki itt van”. Azon további kérdésre, miszerint miért éppen most, a kampányban aktuális a támogatás kérdése, Finta Ferenc jelezte: az előző szerződés most járt le, “nem májusban járt le és nem decemberben fog lejárni”. A vezérigazgatónak szegezett kérdések sorában az utolsó az volt, hogy ha Szabó Csaba nem kéri a támogatást, akkor a Wamsler elállt-e volna az SBTC további támogatásától. Finta Ferenc válaszában úgy fogalmazott: “akkor valószínűleg valaki más kért volna; vagy ha senki más nem kér, akkor valószínűleg találtunk volna más helyet is a pénzünknek – sok hely van, ahová tudja adni az ember”.

 

3100.hu kiemelt fotó: Szemán Norbert, Finta Ferenc és Szabó Csaba, a szponzorációs szerződés aláírását követően