Szombattól feloldják a látogatási tilalmat a salgótarjáni kórházban

Az egészségügyi intézményben korábban elrendelt látogatási tilalmat az influenzaszerű megbetegedések számának csökkenése miatt 2019. március 9-től, szombattól vonják vissza – tájékoztatta a 3100.hu-t a Szent Lázár Megyei Kórház.

Nógrádban már a megelőző heti adatok is azt mutatták, hogy a járványküszöb alá csökkent a megbetegedettek száma, az influenzaszerű tünetekkel háziorvosukat felkeresők száma a február-márciusi hónapforduló hetében tovább mérséklődött.

A megelőző héthez képest közel 60 százalékkal csökkent a rendelőket vírusos tünetekkel felkereső nógrádiak száma, kevesebb mint száz ilyen megyei lakost regisztráltak a figyelőszolgálatban részt vevő háziorvosok.

Nyugat-Nógrádban a 3-5, illetve 10-14 éves korcsoportokon belül még nagyobb arányban van jelen az influenza, Kelet-Nógrádban a 25-34 és 35-59 éveseket érinti még megyei átlagon felül a járvány. A múlt héten influenzaszerű tünetekkel járó megbetegedések közösségi halmozódásából nem érkezett bejelentés – közölte a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

 

Kiemelt fotó: A Szent Lázár Megyei Kórház főépülete (Fotó: Szent Lázár Megyei Kórház)