Szombaton újra Sportos Egészségnap Salgótarjánban

V. Salgótarjáni Sportos Egészségnap és Gasztro Nap (Fotó: Tarjáni Szabadidősport Klub | Blayer Viktória / Blayer Ádám)

A város legnagyobb tömegsport rendezvényét ezúttal is a Tarjáni Szabadidőport Klub rendezi meg. A fő program idén is a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban lesz február 24-én, szombaton – a korábbi években megszokottak szerint itt a legkülönbözőbb fitnesz-mozgásformák edzésein vehetnek részt az érdeklődők

Félegyházi Éva főszervező kérdésünkre elmondta: a helyben jól ismert edzők foglalkozásai mellett az idei programból kiemelhető Tatarek Rezső iron boksz edzése és Nagy Amarilla gerinctréningje, Ivan Ligart és Némerh Claudia zumba órája vagy Unger Tímea kangoo edzése, de találnak majd kedvükre való foglalkozást többek között az afrodance, a g-flex, a gymstick, a kettle bell és a funny jump iránt érdeklődők is. A rúdfitneszes és táncos bemutatókon, falmászáson kívül idén már a dartsosok is kapcsolódnak a program kínálatához. A főszervező jelezte: ezúttal is lesznek olyan órák a walkenergie, a spinning és a funkcionális köredzés esetében, amelyeknél a rendelkezésre álló eszközök behatárolt száma miatt szükséges lesz a feliratkozás. Ezt az érdeklődők akár előre is megtehetik az órákat vezető edzőknél, de feliratkozásra természetesen az eseményen is lesz lehetőség a szabad helyek erejéig.

Külön teremben zajlanak majd egész nap a jóga és pilates foglalkozások, de ezúttal is célzottan várják a szépkorúakat meridián tornára vagy éppen Szarvas Zsuzsa néni széktornájára. A programot tombolasorsolás is kíséri majd, de lehetőség lesz helyi, illetve házi készítésű termékek kóstolására, vásárlására is. Érdemes lesz időben érkezni a sportcsarnoki programra, mivel a salgótarjáni Quasimodo Fitness az első kétszáz belépőjegyet váltó résztvevő számára egy kupont ajándékoz majd, melyet a rendezvényen felállított standjukon egy tasak 100% Whey Protein fehérjeporra lehet beváltani.

A résztvevők mindenképpen vigyenek magukkal polifoam-ot, a rúdfitneszes foglalkozásokhoz rövidnadrágot, a kangoo-s edzéshez pedig magasszárú zoknit. A programot ezúttal kíséri majd az Uniqa egészségügyi állapotfelmérése, a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete jóvoltából pedig egészségügyi szűréseket lehet elvégeztetni – ezek ingyenesen állnak a belépőt váltó résztvevők rendelkezésére. A rendezvény a 6 év alattiak és a 60 év felettiek számára ingyenesen látogatható.

A hetedik Salgótarjáni Sportos Egészségnaphoz kapcsolódóan a Zöld Út Természetjárók Egyesülete nyílt gyalogtúrára várja az érdeklődőket. A február 25-én, vasárnap 8:50-kor a somoskői buszfordulóból induló rövid, közel 7 kilométeres séta a Medves-fennsíkon keresztül Salgóbányáig vezet majd. Kapcsolódó programra a futókat is várják – szintén vasárnap 11 órától a tóstrandi focipályánál lehet majd futóversenyen részt venni.

További információ és részletes terembeosztás a rendező egyesület honlapján érhető el.

 

(Kiemelt archív fotó: Fotók: Tarjáni Szabadidősport Klub | Blayer Viktória / Blayer Ádám)